FC Twente geeft zege op Ajax geen goed gevolg en blijft steken op remise

FC Twente geeft zege op Ajax geen gevolg en lijdt voor het eerst puntenverlies

24 september 2023 om 18:50

FC Twente heeft voor het eerst dit Eredivisie-seizoen puntenverlies geleden. Op bezoek bij RKC Waalwijk gingen de Tukkers in de slotfase kopje onder: 1-0.

Twente won dit seizoen al van Almere City, PEC Zwolle, FC Volendam en Ajax. Net als PSV en AZ kon de ploeg van Joseph Oosting na vijf wedstrijden nog foutloos zijn. Daar slaagde Twente in Waalwijk niet in. Pas na een halfuur werd Twente voor het eerst echt gevaarlijk tegen RKC. Wel was het direct een reuzenkans. Michel Vlap kegelde een vrije trap tegen de onderkant van de lat. De bal stuiterde op de lijn en de VAR concludeerde dat het geen doelpunt was.

Na dat moment nam Twente het initiatief in handen. Stem Steijn kreeg een goede kans, waarna de Tukkers opnieuw het aluminium raakte. Ditmaal was het Steijn, die op aangeven van Manfred Ugalde de paal raakte. Vroeg in de tweede helft voerde Oosting een dubbele wissel door en bracht hij Mitchell van Bergen en Ricky van Wolfswinkel.

Ondanks de frisse impulsen kreeg Twente niet wat de ploeg wenste. Op een paar speldenprikjes na kwam Twente niet meer in de buurt van RKC-doelman Etienne Vaessen. Oosting zat zich tegen zijn voormalig werkgever de hele wedstrijd te verbijten en zag tot zijn grote ergernis dat de Waalwijkers ook nog eens op voorsprong kwamen.

Filip Stevanovic tekende in minuut 89 voor de enige treffer van de wedstrijd. Bij het vieren van het doelpunt werd vreugdebier op het veld gegooid, waardoor het duel nog vijftien minuten werd stilgelegd. Na de hervatting wist Twente de gelijkmaker niet meer te realiseren. Op de ranglijst zakt Twente naar plek drie. Met dertien punten staat de ploeg van Oosting twee punten achter koplopers PSV en AZ.