Van Basten geïrriteerd na gestaakte klassieker: 'Stoppen met betaald voetbal'

Van Basten na gestaakte klassieker: 'Stoppen met betaald voetbal, het kan niet'

24 september 2023 om 21:51

Marco van Basten reageert bij Ziggo Sport ontstemd op de staking in de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord van zondagmiddag. Bij een 0-3 stand werd de wedstrijd definitief gestaakt, na aanhoudend wangedrag vanaf de tribune. De voormalig spits vreest dat er een gevaarlijk precedent wordt geschept met het staken.

"Je vraagt je wat dit voor nut heeft. Dat er gedoe is rondom Ajax is allemaal duidelijk, maar uiteindelijk is dit het aller slechtste scenario wat je kunt bedenken. Wat nu? Je zou bijna zeggen dat we misschien maar moeten stoppen met betaald voetbal in Nederland", aldus Van Basten. "In zijn geheel, bedoel je?” vraagt presentator Wytse van der Goot. "Dat is wel een heel extreme vorm van de goeden onder de kwaden laten lijden."

"Het is iedere keer wat", vervolgt Van Basten. "Het was bewust. Er werd bewust vuurwerk op het veld gegooid, dit doen mensen moedwillig. Als niemand zich aan de regels kan houden, moeten we er maar mee stoppen. Gewoon stoppen met betaald voetbal, het kan niet meer", besluit de voormalig speler en trainer van Ajax.