Van der Vaart: 'Het is een zwarte dag voor Ajax'

Van der Vaart: 'Ik schaam me diep, het is een zwarte dag voor Ajax'

24 september 2023 om 23:07
Laatste update: 24 september 2023 om 23:24

Rafael van der Vaart laat bij Studio Voetbal zijn teleurstelling blijken over de gebeurtenissen rondom de klassieker van zondagmiddag. De wedstrijd werd na rust definitief gestaakt, nadat er fakkels op het veld werden gegooid. Na de wedstrijd gingen de misdragingen van supporters door. Van der vaart geeft aan zich te schamen.

"Iedereen weet dat ik Ajax ben, maar ik schaam me ook diep", zo zegt de voormalig speler van Ajax. "Dit hoort niet in het voetbal thuis. Ik kon zelf het stadion niet uit, kinderen waren aan het huilen. Noem alle narigheid maar op. Het was gewoon verschrikkelijk. Ik hou van groot verliezen. Ik denk dat Ajax een grote, mooie club is. Dan moet je ook gewoon even accepteren, hoe moeilijk het ook is, dat het niet loopt. Maar je gaat niet doen wat er nu gebeurd is", stelt Van der Vaart. "Ik keur het ook af. Ik heb stewards voorbij zien rennen om daarheen te gaan. Er zaten vrouwen bij die ook gezinnen hebben, kinderen… Ze hebben er alles aan gedaan om hen (de zich misdragende supporters, red.) buiten te houden."

De voormalig speler van onder meer Ajax, Hamburger SV, Real Madrid en Tottenham Hotspur begrijpt niet dat de zogeheten supporters vernielingen toebrachten aan hun eigen stadion: "Natuurlijk snap je de emotie. Die mensen betalen veel geld. Ze gaan naar uitwedstrijden. Allemaal logisch, maar je gaat niet je eigen huis vernielen en mensen proberen aan te vallen. Het is absoluut een zwarte dag en gewoon heel slecht voor het imago van Ajax."