'Te Kloese arriveert in Zeist: Feyenoord dreigt zelfs met stap naar rechter'

'Feyenoord legt harde eis neer in Zeist, jurist Van Benthem staat al klaar'

25 september 2023 om 10:36
Laatste update: 25 september 2023 om 12:43

Feyenoord eist dat de 0-3 tegen Ajax de eindstand is van de gestaakte Klassieker, meldt het Algemeen Dagblad. Algemeen directeur Dennis te Kloese is al gearriveerd in Zeist om dat standpunt over te brengen. Hij dreigt zelfs met een gang naar de rechter.

De betrokken partijen bespreken maandagochtend wat er moet gebeuren met het restant van De Klassieker, die na 55 minuten bij een 0-3 voorsprong van Feyenoord definitief werd gestaakt. Volgens trainer Arne Slot is er hoe dan ook sprake van 'enorme competitievervalsing', maar de Rotterdammers zien het niet zitten om weer af te reizen naar de Johan Cruijff Arena om het duel uit te spelen.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Feyenoord

  • logo

    Willem II

'Feyenoord vindt een Rotterdamse terugkeer naar de Arena deze week onwenselijk en wil het duel ook niet later dit seizoen hervatten. Als het competitiebestuur dat wel een prima oplossing zou vinden, komt Feyenoord hoe dan ook in het verweer. Desnoods via de rechter, fluisteren ze in Rotterdam', schrijft het AD. De kans is groot dat het duel pas begin november ingehaald zou kunnen worden. De situatie bij vooral Ajax zou dan zomaar heel anders kunnen zijn, redeneren de Rotterdammers.

De krant weet dat de geprezen huisjurist Joris van Benthem op scherp staat. 'Van Benthem zal klaar zitten als het competitiebestuur een besluit neemt dat de Rotterdammers niet bevalt. Als nieuwe vaandeldrager van het Nederlandse voetbal is dat een recht maar inmiddels ook bijna een plicht. En zo zal Feyenoord zich ook opstellen.'