Te Kloese reageert

Te Kloese duidelijk: 'Het Nederlands voetbal heeft flink gezichtsverlies geleden'

25 september 2023 om 20:30
Laatste update: 25 september 2023 om 20:42

Dennis te Kloese kampt daags na de dramatisch verlopen Klassieker in Amsterdam nog altijd met zeer veel teleurstelling. De algemeen directeur van Feyenoord stelt dat er hoe dan ook geen winnaars zijn in deze situatie en dat het voetbal in Nederland zondag 'flink gezichtsverlies' heeft geleden. 

"Wij hoopten dat het competitiebestuur de 0-3 zou handhaven als uitslag", aldus Te Kloese in gesprek met Algemeen Dagblad. De wedstrijd werd definitief gestaakt bij 0-3. Feyenoord-trainer Arne Slot sprak snel daarna al over 'competitievervalsing', waarna het speculeren over een mogelijke oplossing volop begon. Maandag maakte de KNVB, na een eerder overleg in Zeist, bekend dat de Klassieker woensdagmiddag zonder publiek wordt hervat. Ajax ziet dat niet zitten en overweegt juridische stappen.

"Of wij ons nu winnaar voelen?", vraagt Kloese zich hardop af. "Helemaal niet zelfs. Er zijn geen winnaars in deze kwestie, het Nederlands voetbal heeft flink gezichtsverlies geleden", vervolgt de directeur, maandagavond te gast bij het Ziggo-praatprogramma Rondo. Feyenoord moet de aanvankelijk ingeplande oefenwedstrijd tegen NAC Breda nu schrappen. "En bovendien had onze trainer (Slot, red.) graag de hele trainingsweek gehad om zich voor te kunnen bereiden op Go Ahead Eagles thuis en Atlético Madrid uit", vertelt de algemeen directeur.