Molenaar sluit Ajax-terugkeer uit: 'Maar steunen ze wel bij gang naar de rechter'

Volendam steunt Ajax bij mogelijke gang naar de rechter: 'Maar ik keer niet terug'

25 september 2023 om 21:17

Keje Molenaar keert voorlopig niet terug bij Ajax. De oud-speler van de Amsterdammers, die ook advocaat is, is nu namelijk werkzaam bij FC Volendam. Hij stelt daarnaast dat de club uit het vissersdorp Ajax zal steunen bij een eventuele gang naar de rechter, wat alles te maken heeft met het uitspelen van De Klassieker en het feit dat Ajax-Volendam opnieuw verplaatst is.

Bij Ajax is momenteel een flinke crisis aan de gang, dat is wel duidelijk. Molenaar was zo'n dertien jaar geleden nadrukkelijk betrokken bij de Fluwelen Revolutie van Ajax, onder aanvoering van Johan Cruijff. Molenaar wil Ajax deze keer echter niet uit het slop helpen. "Wanneer ik weer bij Ajax aan het werk ga? Niet", vertelt Molenaar in Veronica Offside. "Kijk: je weet dat ik bezig ben bij Volendam. Of ik dat erbij kan doen, Dick? Nou, dat lijkt me niet", reageert de oud-voetballer op Dick Advocaat. "We hebben maar één punt namelijk. We moeten dus hard aan de bak om puntjes te sprokkelen. Nee, ik denk dat ik dat aan me voorbij laat gaan."

Molenaar, die bij Volendam actief is als adviseur, heeft echter wel te maken met Ajax: Volendam zou woensdag eigenlijk naar de Johan Cruijff Arena toekomen, maar dat gaat niet meer door. Het restant van De Klassieker wordt op die dag namelijk uitgespeeld, tot ergernis van zowel Ajax als Volendam. "Wij zijn niet heel boos, maar wel teleurgesteld in de wijze waarop de KNVB dit weer even geregeld heeft", zegt Molenaar. "Ik denk dat de pers het wel opgeblazen heeft, maar Jan (Smit, red.) vindt het ook niet leuk. We zouden woensdagavond samen naar die wedstrijd gaan. En met mij nog veel meer mensen, dus dat is gewoon vervelend."

"Ik vraag me af: stel nou dat Ajax-Volendam afgelopen zondag gestaakt was, terwijl woensdag Ajax-Feyenoord op het programma stond. Zou het dan ook opgeschoven zijn?", vervolgt Molenaar. "Ajax-Volendam is ertussen geduwd vanwege de Europese verplichtingen. Dat is in het algemene belang, dus dat is prima. Daardoor spelen we woensdagavond Ajax-uit en zaterdag PSV-uit. Dat is ook een makkie", lacht Molenaar. "Maar dat is al iets wat Volendam laat gebeuren omwille van het Nederlands voetbal."

"Maar als het er dan op aan komt, wordt het belang van FC Volendam wel erg makkelijk opzij geschoven. Wij gaan zelf geen juridische stappen nemen. Maar als Ajax wel naar de rechter gaat, gaan wij ze daarin steunen", besluit de geboren Volendammer.