'Mislintat overtuigd van aankopen: dat Steijn het niet ziet, baarde hem zorgen'

'Mislintat overtuigd van aankopen: dat Steijn het niet ziet, baarde hem zorgen'

26 september - 06:55
105

Sven Mislintat was tot het laatste moment volledig overtuigd van zijn aankopen bij Ajax. Dat trainer Maurice Steijn de kwaliteiten van nieuwelingen als Diant Ramaj, Chuba Akpom en Georges Mikautadze niet op waarde schatte, baarde de directeur voetbalzaken zorgen.

Dat schetst het Algemeen Dagblad in een analyse over de Duitser. Het ging mis tussen de kemphanen, toen Steijn in Sittard openlijk de aanval opende op het transferbeleid. Mislintat schrok zich rot. 'Van de twaalf spelers die hij had gehaald, was Mislintat volledig overtuigd. Al die buitenlandse nieuwelingen konden vroeg of laat een schot in de roos worden voor Ajax', klinkt het. 

'Dat Steijn dat niet zag, baarde Mislintat zorgen', vervolgt het AD. 'Dat de coach van de 110 miljoen die hij herinvesteerde niet snel een collectief kon smeden, deed Mislintat twijfelen. En dat hij met Steijn een soort sheriff had binnengehaald die de weken erna zijn eigen positie ten koste van hem trachtte te beschermen, overtuigde hem zelfs dat een vroege breuk noodzakelijk was.'

Ook de verklaring van Steijn na de transfer van Borna Sosa, viel Mislintat tegen. Steijn had een voorkeur voor Nicolás Tagliafico. 'Wat de Duitser miste in de uitleg van Steijn, was dat hij wel degelijk navraag had gedaan bij Tagliafico, maar op financiële gronden afzag van een hereniging. De Argentijn wilde niet inleveren. Met Sosa, die volgens hem de helft verdient van wat Tagliafico in Lyon opstrijkt en minder dan miskoop Owen Wijndal, kon hij de salarishuishouding beter herstellen.'

Volgens de krant deed het Mislintat het meeste pijn dat aan zijn integriteit werd getwijfeld. Hij miste wel vaker ruggengrat binnen de club, waar niemand opstond om hem te beschermen tegen de hetze die was ontstaan. Te veel werknemers durfden hun verantwoordelijkheid niet te pakken. Van zijn plannen om een duurzaam Ajax te renoveren kwam zodoende niets terecht.