Wens van zieke jongen (14) valt in water door staken Klassieker

Wens van zieke jongen valt in water door staken Klassieker: 'Zijn ultieme droom'

26 september 2023 om 12:26

Het saboteren van De Klassieker door Ajax-fans was voor een veertienjarige jongen extra droevig. De jongen is levensbedreigend ziek en was via Make-A-Wish in de Johan Cruijff Arena om de clash tussen Ajax en Feyenoord bij te wonen.

Dat meldt De Telegraaf. Hoewel hijzelf snel en veilig het stadion kon verlaten, liep de langgekoesterde wens uit op een deceptie, schrijft de krant. Make-A-Wish was, in samenwerking met Stichting Wensambulance, liefst vijf maanden bezig met de voorbereidingen, omdat de jongen liggend moest worden vervoerd.

"Hoewel de jongeman vooraf een 1-4 nederlaag voorspelde, leefde hij ontzettend toe naar de Klassieker. Het zou zijn eerste bezoek aan Ajax zijn, het was zijn ultieme droom", vertelt directeur Hanneke Verburg van Make-A-Wish. "Helaas liep het anders. Ik heb zijn moeder uitvoerig aan de telefoon gehad. Ze was natuurlijk enorm teleurgesteld. Nadat de wedstrijd bij een 0-3 tussenstand werd gestaakt, hebben we hem zo zorgvuldig mogelijk weggehouden bij de relschoppers. Hierdoor heeft hij niet veel meegekregen van de vernielingen. Zijn vader – in rolstoel – en broertje hebben helaas wel last gehad van de ongeregeldheden. Ze hebben zelfs traangas in hun ogen gekregen."

Ook een zeventienjarige Ajax-fan was aanwezig voor zijn laatste wens. Ajax heeft hem een nieuwe wens aangeboden. Dat is voor de jongen van veertien op korte termijn geen optie, vanwege operaties en ziekenhuisverplichtingen. De Amsterdammers bekijken wel wat ze nog voor hem kunnen betekenen.