Marcus Berg hangt schoenen aan de wilgen: 'Mijn lichaam is op'

Voormalig Eredivisie-spits hangt schoenen aan de wilgen: 'Mijn lichaam is op'

26 september 2023 om 15:20

Marcus Berg heeft zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen. De 37-jarige spits geeft aan dat zijn rug het niet meer aan kan en dat hij noodgedwongen moet stoppen.

In de zomer van 2007 werd Berg naar de Eredivisie gehaald. FC Groningen maakte vier miljoen euro over naar IFK Göteborg, waardoor hij nog altijd geldt als recordaankoop van de club. In Groningen was hij goed voor 44 goals in 69 officiële duels. Daarna maakt Berg de overstap naar Hamburger SV voor tien miljoen euro. Met de transfer was de aanvaller de duurst verkochte speler ooit van FC Groningen. Vorig jaar werd hij van de troon gestoten door Jørgen Strand Larsen, die voor 12,4 miljoen euro vertrok naar Celta de Vigo.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Hammarby IF

  • logo

    IFK Göteborg

In het seizoen 2010/2011 kwam Berg op huurbasis uit voor PSV. In Eindhoven was hij goed voor elf doelpunten in 44 wedstrijden. Daarna speelde hij in het shirt van Panathinaikos, Al Ain en FC Krasnodar. Twee jaar geleden keerde hij terug bij zijn jeugdliefde IFK Göteborg.

"Het is voor mij een emotionele beslissing", aldus Berg op de clubsite van Göteborg. "Ik heb al geruime tijd te maken met fysieke ongemakken. Vooral met mijn rug. Volgens de medische staf is voetballen niet langer verantwoord. Mijn lichaam is op en zegt me dat ik moet stoppen."