Van den Boomen over gestaakte Klassieker: 'Voel me medeverantwoordelijk'

Ajax-middenvelder over staking: 'Als wij beter presteren, gebeurt het niet'

26 september 2023 om 18:23

Voor de camera van ESPN blikt Ajacied Branco van den Boomen terug op de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord van afgelopen zondag. De middenvelder, die deze zomer transfervrij overkwam van Toulouse, voelt zich medeverantwoordelijk.

Over hoe hij het op het veld ervaren heeft, zegt Van den Boomen het volgende: "Je bent toch gefocust op die wedstrijd. Je bent bezig met wat er op het veld gebeurt. Wat daaromheen gebeurt kun je ook niet controleren, dus het is een lastige situatie. De stand was al treurig en dat je het niet af kunt maken is vooral voor het publiek vervelend."

Voor de problemen rondom de wedstrijd voelt de middenvelder zich verantwoordelijk, zo geeft hij aan. "Je gaat met elkaar praten, je probeert oplossingen te zoeken om die wedstrijd te kantelen. Toen het definitief gestaakt was, was iedereen wel stil en in mineur. We balen ook omdat wij medeverantwoordelijk zijn voor de situatie. Als wij beter zouden presteren, dan zou het niet gebeuren. Daardoor voel je je verantwoordelijk, en dat doet wel pijn."