Ajax-iconen over situatie Ajax

Ajax-iconen zien 'verschrikkelijke' situatie: 'Begon met aanstellen van Schreuder'

27 september 2023 om 08:10
Laatste update: 27 september 2023 om 08:13

Johnny Rep, Arnold Mühren en Theo van Duivenbode kijken vol onvrede naar de laatste ontwikkelingen binnen Ajax. Het drietal Ajax-iconen stelt dat er een aantal veranderingen nodig is om de crisis te bezweren.

Rep, tussen 1971 en 1975 vleugelaanvaller bij Ajax, baalt enorm van de situatie in Amsterdam. "Het is verschrikkelijk wat er bij Ajax is gebeurd het laatste jaar. Het begon al met het aanstellen van Alfred Shreuder", vertelt hij tegenover NU.nl "Daarna ging de club door met John Heitinga als trainer en kwam er eentje uit Duitsland. Ik kende bijna niemand van die nieuwe spelers en zie er ook totaal geen potentie in. Het is toch waanzinnig dat Mislintat (Sven, red.) alles zomaar mocht doen? Er moet bij Ajax nog een zooitje weggestuurd worden. En dan bedoel ik de mensen die Mislintat door hebben laten klooien."

Mühren, middenvelder van weleer, denkt dat trainer Maurice Steijn de boel mogelijk nog in zijn voordeel kan keren. "Wat kan hij aan de binnengekomen spelers doen? Hij moet toewerken naar een vast elftal met een Nederlandse kern, met jongens als Silvano Vos, Jorrel Hato en Kenneth Taylor. En zeggen tegen de aankopen: laat eerst maar eens zien of je het Ajax-niveau hebt. Wie ik nu graag zie komen? Louis van Gaal als technisch directeur. Hij zou als Ajax-man, samen met Danny Blind, de perfecte persoon zijn om de club verder te helpen. Maar ik denk niet dat ze dat gaan doen", besluit hij. 

Ook de 79-jarige Van Duivenboode vindt niet dat Steijn ontslagen zou moeten worden. "Zet Josep Guardiola voor de groep en ook hij maakt er geen winnend elftal van. Iedereen bij Ajax moet zich erbij neerleggen dat dit een verdomd moeilijk seizoen gaat worden."