Contractensituatie PSV

PSV wacht 'een boel contractenwerk', definitieve koop Dest 'oogt als een abc'tje'

27 september 2023 om 08:32

PSV staat aan de vooravond van 'een boel contractenwerk', aldus het Eindhovens Dagblad. Nu de transferperiode achter de rug ligt, gaat technisch directeur Earnest Stewart met een 'stofkam' door de dossiers van zijn selectie, waarbij scherp gekeken wordt naar welke contracten voor hoelang moeten worden verlengd. 

PSV verlengde dinsdag het contract van Ismael Saibari al tot medio 2028. De club hoopt dat toptalent Isaac Babadi op korte termijn de keuze maakt om hetzelfde te doen. Zij maken, net als Hirving Lozano, Jerdy Schouten, Ricardo Pepi en Noa Lang, deel uit van de nabije toekomst van PSV. Maar de ploeg van trainer Peter Bosz wil meerdere spelers langer aan de club binden. 

Het ED weet dat er binnen PSV verwacht wordt dat zowel Luuk de Jong als doelman Walter Benítez hun nog twee jaar lopende contract 'sowieso' gaan uitdienen. Daarnaast moet Stewart zich gaan buigen over de toekomst van Olivier Boscagli, Armando Obispo, Jordan Teze, Mauro Júnior, Fredrik Oppegard, Jason van Duiven en Yorbe Vertesse. Zij hebben allen nog een verbintenis tot medio 2025. 

Eerstgenoemde lijkt wel te kunnen rekenen op een nieuw contract, aangezien hij een grote transferwaarde vertegenwoordigt. Datzelfde geldt voor Teze, al is het niet geheel ondenkbaar dat hij na dit seizoen vertrekt. Ook is er een groep speler wiens contract afloop. Zoals die van Shurandy Sambo, André Ramalho en huurlingen Sergiño Dest, Patrick van Aanholt, Malik Tillman en Armel Bella-Kotchap. 

Een contractverlenging voor Ramalho ligt 'een stuk minder voor de hand', aldus het ED, dat weet dat PSV interesse heeft zich de komende winter te versterken heeft met de dan transfervrije Amerikaan Miles Robinson. De kans dat Dest ook volgend seizoen PSV'er is, lijkt aanzienlijk groter. 'Zeker een koop van Dest, via een bedongen optie, oogt voor PSV straks als een abc'tje omdat hij prima voldoet', zo is te lezen. Dinsdagavond maakte het ED overigens ook bekend dat PSV volop werk maakt van een contractverlenging van Johan Bakayoko