'Advocaat blijft gewoon met pensioen en ziet af van nieuwe job als bondscoach'

Advocaat slaat aanbod uit Curaçao af en blijft met pensioen: 'Geen optie meer nu'

27 september 2023 om 23:09
Laatste update: 27 september 2023 om 23:28

Dick Advocaat gaat toch niet aan de slag als bondscoach van Curaçao. Dat bevestigt de 76-jarige trainer aan Voetbal International. Volgens Advocaat zijn er nog genoeg dingen die niet goed geregeld zijn voor zijn komst.

Er waren enkele weken gesprekken, maar Advocaat ziet dus toch af van de kans in Curaçao. "Er zijn nog te veel open eindjes om op dit moment het avontuur aan te gaan. Dan heb je het over zaken in de organisatie, die eerst goed moeten worden geregeld. Wel heb ik een aantal fijne gesprekken gevoerd en ben ik over het sportieve project positief. Mogelijk dat het in de nabije toekomst alsnog concreet kan worden, maar voorlopig is het niet langer meer een optie."

In het programma Veronica Offside werd onlangs bekend gemaakt dat Advocaat weer bezig was met een nieuwe klus. De ervaren trainer stak dit zelf ook niet onder stoelen of banken. Sinds zijn vertrek bij ADO Den Haag deze zomer zit Advocaat zonder club. Hij blijft nu met pensioen, maar met de 76-jarige coach is het altijd onzeker of hij ook daadwerkelijk stopt met het coachingsvak.