Berbatov over Sancho

United-legende kiest kant Ten Hag: 'Sancho overschat hoe belangrijk hij is'

28 september 2023 om 20:34

Dimitar Berbatov heeft zijn mening gegeven over het akkefietje tussen Jadon Sancho en Erik ten Hag, dat al geruime tijd onderwerp van gesprek is de Engelse voetballerij. Eerstgenoemde, tussen 2008 en 2012 actief op Old Trafford, neemt het op voor de Nederlandse manager. 

Sancho liet begin deze maand van zich horen op Instagram. Op dat platform uitte de Engelse vleugelaanvaller kritiek op Ten Hag, waarna hij niet meer werd opgenomen in de wedstrijdselectie. Diverse Engelse media beweren dat Ten Hag excuses wil van Sancho, voordat er weer gesproken kan worden over het hervatten van de samenwerking. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Manchester City

  • logo

    Manchester United

Diverse spelers zouden Sancho al hebben geadviseerd om zijn excuses aan te bieden, iets wat ook Berbatov hem aanspoort te doen. "Als het zo doorgaat, wordt het niks met Sancho bij United. Ik vind het heel jammer dat dit openbaar is geworden, en dat hierover gepraat wordt. Dit soort dingen gebeuren wel vaker, maar dan lekt het niet uit. In dit geval zit Sancho er al meer dan twee jaar, en het heeft nog niet gewerkt. Sancho weet dat zelf ook wel, en misschien schuilt daarin zijn teleurstelling", aldus Berbatov tegenover Betfair

"Soms, ik hoop dat hier in dit geval geen sprake van is, overschat een speler zijn waarde voor de club", vervolgt de sierlijke Bulgaarse aanvaller van weleer. "Bij Cristiano Ronaldo ligt dat anders. Hij heeft alles bereikt. Ik speelde bij United toen Wayne Rooney ruzie kreeg met de manager, en dat werd opgelost. Sancho overschat denk ik hoe belangrijk hij is. Hij heeft nog niet veel gewonnen daar, dat is een andere situatie. United kan makkelijk besluiten om hem van de hand te doen."