Mislintat wilde Steijn per telefoon ontslaan

Opmerkelijk gerucht: 'Mislintat wilde Steijn na Klassieker per telefoon ontslaan'

28 september 2023 om 23:03
Laatste update: 28 september 2023 om 23:06

Sven Mislintat heeft afgelopen zondag, na poging één van de dramatisch verlopen Klassieker, geprobeerd Ajax-trainer Maurice Steijn per telefoon te ontslaan. Dat hebben Wilfred Genee en Chris Woerts donderdagavond bij Vandaag Inside verteld.  

Het bestuur van Ajax ging niet akkoord met het verzoek van Mislintat, waarna hijzelf even later op straat werd gezet door de Ajax-clubleiding. "Ik hoorde dat Mislintat in eerste instantie Steijn had ontslagen, maar dat hij daarna zelf werd ontslagen. Hoe zit dat nou precies?", vraagt Genee aan Woerts, die verder ingaat op het opmerkelijke gerucht. "Dat heb ik zondagavond ook gehoord. Uit het Haagse, waar Maurice vandaan komt. Maar ik krijg het niet bevestigd."

"Mislintat zou Steijn gebeld hebben en gezegd hebben: Maurice, we stoppen ermee. Een vlucht naar voren om zijn eigen hachje te redden", vervolgt Woerts. Dat is toen terechtgekomen bij Ajax en de club zou hebben gezegd: dat gaan we niet doen. Maar niemand wil erover praten. Niemand wil het bevestigen. Het kan zomaar waar zijn, maar het kan ook zomaar niet waar zijn."

Vooralsnog is Steijn in ieder geval trainer van Ajax. Zaterdagavond gaan de in zwaar weer verkerende Amsterdammers op bezoek bij RKC Waalwijk. De aftrap van dat beladen duel is om 21.00 uur.