Noppert vertelt Messi-onderonsje: 'Toen kreeg ik een heel raar antwoord terug'

Noppert vertelt over Messi-onderonsje: 'Ik kreeg een heel raar antwoord terug'

29 september 2023 om 07:07

Andries Noppert blikt terug op de kwartfinale van het WK tussen Oranje en Argentinië. De doelman probeerde Lionel Messi uit diens concentratie te halen bij de strafschop, maar zag zijn plan niet slagen.

Het Nederlands elftal had voorafgaand aan het eindtoernooi met een specialist op penalty's getraind. Noppert gooide - op het moment dat Messi wilde aanleggen - de bal een meter weg. "Je probeert iets en iemand er op je eigen manier een beetje uit te halen", zegt de sc Heerenveen-goalie in De Cor Potcast. "Ik probeerde nog wat in het Engels te zeggen tegen hem. Mijn Engels is ook niet echt fantastisch. Ik schaam me er niet voor om te zeggen dat ik misschien wist waar hij ging schieten."

"Al schiet je me lek, ik zou het echt niet weten", vervolgt Noppert. "Toen kreeg ik een heel raar antwoord terug en dacht ik: hij kan geen Engels, dus laten we maar ophouden." De keeper had nog een andere afleidingsmanouvre in huis. "Ik dacht: ik kan misschien aan de lat hangen. Maar dat was toen afgekeurd, dat was niet toegestaan. Jammer natuurlijk, want ik denk dat het iets had kunnen doen."

Oranje verloor na strafschoppen van Argentinië. Argentinië kroonde zich uiteindelijk tot wereldkampioen.