Van Wonderen na witte zakdoekjes bij Heerenveen: 'Grote kerels zijn'

Van Wonderen na witte zakdoekjes: 'Komt tegenwoordig helaas veel voor'

29 september 2023 om 07:19

Het is onrustig bij SC Heerenveen. De club heeft inmiddels vier duels op rij verloren en sindsdien krijgt trainer Kees van Wonderen kritiek van de achterban. De eerste twee wedstrijden werden nog gewonnen, met 3-1 van RKC en met 0-2 van FC Utrecht. Hierna volgden echter vier nederlagen: 1-3 tegen Sparta, 3-2 tegen Go Ahead, met 6-1 tegen Feyenoord en 0-3 tegen Sparta.

Tegen het einde van de wedstrijd tegen Excelsior kwamen op de tribunes de witte zakdoekjes tevoorschijn en was er Keesie rot op' te horen. Van Wonderen laat zich echter niet leiden door de kritiek, zo geeft hij aan bij ESPN. "We zijn grote kerels als we winnen, maar we moeten ook grote kerels zijn als dat even niet zo is", zo stelt de oefenmeester.

"Dat supporters snel hun onvrede uiten als het even niet goed gaat, zijn helaas processen die tegenwoordig veel voorkomen in het voetbal. We kunnen samen winnen, maar als het een periode niet gaat dan laten we dat blijken en houden we iemand daar verantwoordelijk voor. Dat is nou eenmaal wat het is."