Noppert vindt zichzelf geen 'one day fly' ondanks vormdip

Oranje-keeper worstelt met vorm: 'Noppert-onwaardig, maar geen one day fly'

30 september 2023 om 08:48
Laatste update: 30 september 2023 om 10:07

Na zijn bijzonder verlopen vorige seizoen kampt Andries Noppert inmiddels met een serieuze vormdip. De 29-jarige doelman van sc Heerenveen bestrijdt echter met klem dat hij een eendagsvlieg is.

Noppert staat met de Friezen twaalfde in de Eredivisie met zes punten uit zes duels. Vorige week verloor de ploeg van Kees van Wonderen met 0-3 van Excelsior. "Het is sc Heerenveen-onwaardig, maar ik kan me er ook bij aansluiten als mensen zeggen dat het Noppert-onwaardig is", zegt hij tegen Voetbal International. Over de eerste twee tegengoals tegen de Kralingers is hij duidelijk. "Een Andries in goeden doen, die had beide ballen gepakt."

Noppert vindt het moeilijk een verklaring te geven. "Iedereen kan zien dat het op dit moment minder gaat, zo simpel is het. Hoe dat precies kan, dat is een stuk moeilijker. Ik heb de sleutel nog niet gevonden. Wellicht heb ik een tijdje weinig rust in mijn hoofd gehad, ben ik een lange periode geleefd", doelt hij onder meer op de periode na het WK met Oranje. De tweede helft van het vorige seizoen miste hij grotendeels vanwege een liesblessure, waarna deze zomer een verwachte transfer uitbleef en hij alsnog zijn contract in het Abe Lenstra Stadion verlengde.

Zijn vormdip frustreert wel, zegt Noppert. "Eerst pak je bijna alles, nu gaan er ballen in waarvan je denkt: verdomme, dat had ik anders moeten doen." Toch vindt hij zichzelf geen eendagsvlieg. "Als je hebt laten zien dat je iets op een heel hoog niveau kunt, dan kun je dat gewoon. Dat ben je echt niet in een keer kwijt. De mensen die het over one day fly hebben, bij hen vraag ik me af of ze er wel een beetje verstand van hebben."

Ajax-verlosser op komst & Feyenoord-parel in trek! Bekijk #DoneDeal nu: