Tim de Cler vreest voor in crisis verkerend Ajax

Vrees voor Ajax: 'Geen chemie in het elftal, en eigenlijk in hele club niet'

30 september 2023 om 11:50

Tim de Cler ziet dat zijn oude club Ajax in de hoek zit waar de klappen vallen. Volgens de voormalig linksback is het lastig om af te rekenen met zo'n crisis, maar de vele wijzigingen van coach Maurice Steijn werken de onrust ook in de hand. Dat vertelt hij in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur.

"Als je zoveel nieuwe spelers hebt en zoveel wisselingen per wedstrijd doet, dan komt er ook geen vast team", oordeelt De Cler in #DoneDeal. "Buiten het feit of ze goed genoeg zijn, denk ik dat ze alsnog van heel veel andere clubs moeten kunnen winnen. Op dit moment zie ik dat niet gebeuren. Er zit geen chemie in het elftal, en eigenlijk in de hele club niet. Het blijft onrustig en dat zie je altijd terug op het veld."

Volgens De Cler is het moeilijk de negatieve spiraal te doorbreken. "Ik heb het zelf ook meegemaakt. Ik speelde in een onrustige periode bij Feyenoord. Zeker met de media eromheen, word je er altijd aan herinnerd. Elke week dezelfde vragen. Van die negativiteit ga je als elftal gewoon niet beter voetballen. Je kunt wel zeggen: we sluiten ons ervoor af en we hebben er niets mee te maken. Maar uiteindelijk voel je het wel." 

De Cler voorspelt dan ook een lastig seizoen voor Ajax. "Bij elke wedstrijd die je niet wint, komt het allemaal weer naar boven. Krijg je wéér die vragen. Het blijft aan de gang. Dat zie je nu bij Ajax", aldus de zeventienvoudig Oranje-international. "Ik denk dat het voor Ajax nog een heel lastig seizoen wordt. Hoe langer het gaat duren, hoe moeilijker het wordt om zelfs nog bij de eerste vier of vijf te eindigen."

Ajax-verlosser op komst & Feyenoord-parel in trek! Bekijk #DoneDeal nu: