Europese Ajax-opponent heeft het ook zwaar: 'Totaal anders dan vorig seizoen'

Volgende Ajax-opponent heeft het ook zwaar: 'Totaal anders dan vorig seizoen'

30 september 2023 om 17:16
Laatste update: 30 september 2023 om 17:20

Brighton & Hove Albion-manager Roberto De Zerbi ziet dat de wereld er dit seizoen compleet anders uit ziet voor zijn ploeg dan in de vorige voetbaljaargang. De Europa League-opponent van Ajax kreeg zaterdag een enorm pak slaag van Aston Villa.

Brighton, dat net als Ajax in Groep B van de Europa League zit, verloor zaterdag met maar liefst 6-1 van Villa. Na afloop verschijnt een teleurstellende De Zerbi voor de camera van TNT Sports. "We speelden een heel slechte wedstrijd, zonder energie en zonder mentale energie. De verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij mij. omdat ik de manager ben."

De Zerbi ziet dat er dit seizoen andere dingen gevraagd worden van zijn spelers. "We moeten ons dit seizoen aanpassen. Het is totaal anders dan vorig seizoen. Het is heel zwaar, we spelen elke drie dagen. We willen in elke competitie meedoen en we moeten laten zien of we er klaar voor zijn of niet."

"We hebben geweldige mensen in de kleedkamer. We hebben dit niveau bereikt door te pushen en te pushen, maar we zijn er nog niet. We zijn ermee bezig om het juiste niveau te bereiken, zodat we dit seizoen competetief kunnen zijn", besluit De Zerbi.

Ajax-verlosser op komst & Feyenoord-parel in trek! Bekijk #DoneDeal nu: