Discussie om plek op ranglijst Ajax: 'Geeft dat een lekker gevoel, tiende staan?'

Discussie om plek op ranglijst Ajax: 'Geeft dat een lekker gevoel, tiende staan?'

03-10-2023 12:30 Laatste update: 11:27
77

In het ESPN-programma Voetbalpraat wordt de situatie bij Ajax besproken, waarbij ook de wedstrijden tegen FC Volendam en RKC de revue passeren. Eerstgenoemde werd uitgesteld door de wedstrijd tegen Feyenoord die afgemaakt moest worden, het duel met RKC werd niet uitgespeeld na de gebeurtenis rond doelman Etienne Vaessen.

"Als ik Ajax was, zou ik er wel op aandringen om zo snel mogelijk die wedstrijd uit te spelen", stelt Willem Vissers. "Zij schrijven de punten al gewoon bij, maar de rest van Nederland niet", vervolgt de journalist met een lach, verwijzend naar het feit dat Ajax zichzelf op de eigen website al drie punten toegekend had voor het treffen met RKC.

"Volendam ging niet door omdat ze tegen Feyenoord moest spelen, dat is een wedstrijd die ze 'misschien' hadden kunnen winnen. Stel dat ze nu zondag van AZ verliezen, wat zo maar kan, thuis van AZ verliezen. Dan gaan ze echt onder de streep komen, terwijl… als ze die zes punten erbij hadden gehad, van RKC en Volendam, dan zijn ze ook wel slecht, maar is Ajax in ieder geval nog een middenmoter."

ESPN-analist Kenneth Perez kan zich niet vinden in de woorden van Vissers. "Maar Willem, het gaat toch om verliespunten. Je hebt een wedstrijd in de hand. Jij denkt dat je dan wel een lekker gevoel hebt, als je tiende staat? Wat maakt het nou uit? Die wedstrijd tegen RKC duurt nog zes minuten", aldus de Deen. "Het ziet er toch heel raar uit?” countert Vissers, doelend op de ranglijst. "Ze hebben die punten nog niet binnen, en ze hebben ook niet gewonnen van Excelsior."