Steijn over Van Gaal

Steijn had contact met Van Gaal: 'Waren prima momenten, voel veel vertrouwen'

22 oktober 2023 om 12:36
Laatste update: 22 oktober 2023 om 12:36

Maurice Steijn heeft de afgelopen periode een aantal keer contact gehad met Louis van Gaal. Laatstgenoemde adviseert de Amsterdammers sinds kort vanaf de achtergrond. 

Steijn staat voorafgaand aan FC Utrecht - Ajax voor de camera van ESPN, waar hem gevraagd wordt naar de komst van Van Gaal, en of de twee al met elkaar om de tafel hebben gezeten. "Ik heb zeker een aantal keer contact gehad met hem. Dat wat wij besproken hebben, blijft tussen ons. Het waren prima momenten", aldus de Ajax-trainer, die geen spanning voelde tijdens de ontmoetingen. "Met name respect. We kennen elkaar al wat langer. Dat contact is in de loop van de jaren iets minder geworden. Hij heeft veel in het buitenland gezeten, ik ook. Ik voel veel vertrouwen, dat voel ik niet alleen bij hem, maar ook van de mensen binnen Ajax."

Steijn gaat tijdens het interview ook dieper in op de opstelling van Ajax, dat tegen Utrecht aantreedt zonder Gastón Ávila, die juist een basisplaats veroverd leek te hebben. In De Galgenwaard staat Borna Sosa linksback. "Ik heb vaker gezegd dat ik niet te veel wil wisselen, maar we moeten onze ogen niet sluiten voor tactische veranderingen. Rensch (Devyne, red.) is geblesseerd teruggekomen. Wij denken dat we aan de linkerkant er beter onderuit kunnen voetballen, vandaar deze keuze."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!