Steijn over Ajax-exit: 'Als Ajax dat vindt, wie ben ik dan om tegen te houden?'

Steijn over mogelijke Ajax-exit: 'Wie ben ik dan om dat tegen te houden?'

22 oktober 2023 om 15:25
Laatste update: 22 oktober 2023 om 17:31

Maurice Steijn houdt een 'dubbel gevoel' over aan de nederlaag tegen FC Utrecht (4-3). Op een vraag over zijn mogelijke ontslag reageert de coach van de Amsterdammers ontwijkend voor de camera van ESPN. "Je hoopt het niet, want er zit veerkracht in deze ploeg."

"Heel dubbel gevoel natuurlijk, dat is duidelijk", begint Steijn zijn verhaal. "Je krijgt op ongelukkige momenten de doelpunten tegen, een minuut voor rust en een minuut na rust. Ik denk dat we in de eerste helft twee best grote kansen hebben gehad. Dan toont de ploeg veerkracht en kom je 2-3 voor. Dan gebeurt er van alles. Wordt er gestaakt, wordt het 3-3... Ik heb de ploeg gezegd: zorg in ieder geval dat je dat punt koestert, en dan gaan we voor de overwinning."

"Als je de 4-3 neemt... We zijn zelf in de opbouw, en dit is iets wat we al zo vaak hebben gezegd tegen de spelers, dat niet allebei de backs weg moeten zijn. Die zijn wel allebei weg. Het is natuurlijk een slechte pass, maar dan moet je dat nog wel kunnen herstellen."

Steijn wordt vervolgens geconfronteerd met de slechte reeks van Ajax en vraagt of hij begrip heeft voor een eventueel ontslag. "Het enige dat ik kan doen is bij mezelf blijven, met deze ploeg aan de slag gaan. Ik heb weleens vaker in deze situatie gezeten. Je hoopt het niet, want er zit veerkracht in deze ploeg. Het is een ongelooflijke mokerslag, maar ik ben 24/7 met Ajax bezig en als Ajax vindt dat dat de oplossing is om weer resultaten te boeken, wie ben ik dan om dat tegen te houden? Op basis van de resultaten zou je kunnen zeggen: ja, daar heb ik begrip voor. Maar op basis van wat we hopelijk allemaal nog kunnen bewerkstelligen, nee."

Dat de resultaten ver beneden peil zijn, beseft Steijn. "Het is zeker te weinig. Je hebt sowieso te weinig punten en het spel is ook niet goed genoeg. Maar dan nog vindt ik dat als je uit bij Utrecht drie doelpunten maakt, dan mag je hem ook eigenlijk niet verliezen. Ik snap de vragen, maar het is niet in mijn handen", besluit Steijn. De coach van Ajax benadrukt dat zijn strijdbaarheid onverminderd blijft.