Grote kritiek op Berghuis

Veel kritiek op 'krankzinnige' invalbeurt Berghuis: 'Was gewoon thuisgebleven'

22 oktober 2023 om 21:04
Laatste update: 22 oktober 2023 om 21:20

ESPN-analisten Kenneth Perez en Marciano Vink hebben met stijgende verbazing gekeken naar de invalbeurt van Steven Berghuis tijdens FC Utrecht - Ajax (4-3). De Oranje-international maakte op het tweetal een zeer belabberde indruk. 

Tijdens het ESPN-programma Dit was het Weekend laten Vink en Perez meerdere momenten zien waarin duidelijk wordt dat Ajax zondagmiddag door Utrecht overlopen is. Bij één moment is te zien hoe linksback Borna Sosa meerdere keren op een rustig tempo terug sjokt, maar het meest opvallend is volgens het duo het gebrek aan inzet bij Berghuis. 

"Ik weet niet wat hij vandaag kwam doen", aldus Vink. "Was gewoon thuisgebleven en had tegen de trainer gezegd: ik kan me er niet toe zetten om een halfuur alles te geven. Moet je eens kijken, het is niet dat hij moe is, want hij is hier net ingevallen. Maar hij zet nul druk, hij heeft er geen zin in."

Perez is het volledig eens met zijn tafelgenoot en heeft eveneens geen enkel goed woord over voor de prestatie van Berghuis. "Het leek bijna alsof hij het expres deed. Dat was krankzinnig om te zien. Ik denk dat deze spelers het niet gewend zijn om telkens te moeten terugschakelen, omdat ze meestal beter waren aan de bal. En nu moeten ze heel veel meters maken."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!