Sneijder wijst Ajax de deur: 'Zit niet op een belletje van Louis te wachten'

Ajax krijgt afzegging: 'Ik zit niet op een belletje van Van Gaal te wachten'

23 oktober 2023 om 12:50

Wesley Sneijder staat er op dit moment niet voor open om bij Ajax aan de slag te gaan. De recordinternational van het Nederlands elftal heeft er vertrouwen in dat Louis van Gaal, op papier extern adviseur van de raad van commissarissen, het tij kan keren.

"We weten dat Louis een aardige vinger in de pap wil hebben. Dat gaat ook gebeuren, dat straalt hij uit", zegt Sneijder in een video-item van Vandaag Inside. "Dat merk je bij Louis aan alles. Ik denk dat hij het recht gaat breien." Sneijder erkent dat dit een lastig karwei zal worden voor Van Gaal. "Maar hij is daar wel de uitgelezen persoon voor."

Sneijder voelt er zelf weinig voor om het in crisis verkerende Ajax te helpen. Benaderd is de oud-middenvelder ook nog niet. "Hij heeft niet gebeld", zegt hij over Van Gaal. "Of het nog gaat gebeuren, weet ik niet. Ik zit op dit moment niet op een belletje van Louis te wachten. Hij mag mij altijd bellen en ik vind het leuk om met hem te praten, zeker ook over de situatie van nu, maar het is niet zo dat ik nu al sta te springen. Ik ben druk zat."