Nederlands debuut bij winnend Juventus in topper, Barça dankt jeugdspeler

Nederlands debuut bij winnend Juve in topper, debutant staat op bij Barça

22 oktober 2023 om 22:55

Juventus heeft zondagavond met 0-1 gewonnen van AC Milan. Bij De Oude Dame maakte de achttienjarige Dean Huijsen voor het eerst zijn opwachting. FC Barcelona grijpt tegen Athletic Club in de slotfase de zege dankzij een zeventienjarig talent.

AC Milan - Juventus 0-1
De Italiaanse topper tussen Milan en Juventus is door laatstgenoemde club naar zich toegetrokken. Onterecht is dat niet te noemen. In het eigen San Siro had de thuisclub weinig te vertellen en dat kwam mede door het feit dat Milan na veertig minuten met tien man verder moest. Verdediger Malick Thiaw pakte een directe rode kaart en kon inrukken.

Na iets meer dan een uur werd de ban gebroken door Juventus-middenvelder Manuel Locatelli, die met enig fortuin Milan-doelman Antonio Mirante verschalkte. Niet veel later mocht Huijsen zijn opwachting maken. De geboren Amsterdammer, die ook over een Spaans paspoort beschikt, verruilde in 2021 de jeugd van Málaga CF voor die van Juve. Met Huijsen in de ploeg werd de zege over de streep getrokken.

FC Barcelona - Athletic Club 1-0
Zonder de geblesseerde Frenkie de Jong en Robert Lewandowski had Barcelona moeite met Athletic Club. De Catalanen hadden het betere van het spel, maar kwamen moeizaam door de Baskische defensie. Lukte dat, bleek doelman Unai Simón een plaaggeest. Na rust deed trainer Xavi Hernández een beroep op talenten Lamine Yamal (16) en Marc Guiu (17).

Voor laatstgenoemde werd het een debuut om nooit te vergeten. Slechts 23 seconden (!) na zijn debuut in het profvoetbal tekende de aanvaller voor het enige doelpunt van de wedstrijd.