Stengs steeds belangrijker voor Feyenoord: 'Over Szymanski heeft niemand het meer'

Aantrekken Stengs gouden greep voor Feyenoord: 'Hij doet Szymanski vergeten'

23 oktober 2023 om 07:38
Laatste update: 23 oktober 2023 om 10:14

Calvin Stengs komt steeds beter tot zijn recht bij Feyenoord, ziet ook het Algemeen DagbladVolgens de krant doen de prestaties van Stengs zijn voorganger, de Pool Sebastian Szymanski, vergeten. 

'Zo gaat dat in de Kuip. Steunpilaren verdwijnen, maar Feyenoord lijkt er toch alleen maar sterker op te worden', schrijft de Rotterdamse krant. 'De terugkeer in de Eredivisie blijkt voor Calvin Stengs vooralsnog een gouden greep. De aanvallende middenvelder van Feyenoord schudt in rap tempo het imago van frivole speler, die wel wat meer rendement mag halen uit zijn spel, van zich af.'

Daar is Feyenoord-trainer Arne Slot het mee eens. "Ik heb eerder met Calvin gewerkt en destijds konden de supporters in Alkmaar genieten van hele stijlvolle acties en mooi steekpassjes", laat Slot optekenen na de zege op Vitesse (4-0). "Toen leidde dat nog niet tot het rendement wat hij op dit moment toont. Die stap heeft hij wel gezet. Hij heeft meer venijn in zijn spel in de laatste fase. Hij zorgt dat hij er bij zit in het zestienmetergebied. En hij zet ook in het spel zonder bal goede stappen. Want Calvin was bij ons de aanjager qua druk zetten, zeker in de eerste helft." 

In de afgelopen zes wedstrijden van Feyenoord was Stengs betrokken bij acht doelpunten. 'Over de Pool Sebastian Szymanski, zijn voorganger in de Kuip als aanvallende middenvelder, heeft na een kwart van de competitie vrijwel niemand het meer', concludeert het AD. 'Zoals Szymanski vorig seizoen zelf in rap tempo de herinnering aan Guus Til in de Kuip wist uit te wissen.' Stengs is van het trio aanvallende middenvelders dat Slot versleet bij Feyenoord 'de meest complete' volgens de krant. 

Woensdag krijgt Stengs een nieuwe mogelijkheid zijn imago verder op te poetsen, wanneer Feyenoord om 18.45 uur Lazio ontvangt in de groepsfase van de Champions League.