Huijsen debuut Juventus Allegri

Huijsen bedolven onder complimenten na debuut bij Juventus: 'Leest spel perfect'

23 oktober 2023 om 10:12
Laatste update: 23 oktober 2023 om 10:29

Dean Huijsen heeft in Italië een geweldige indruk achtergelaten tijdens zijn debuut voor Juventus. De achttienjarige verdediger kon afgelopen zomer nog naar twee grootmachten in Europa, maar hij wilde voor zijn plek gaan in Turijn. Trainer Massimiliano Allegri ziet een grote toekomst voor zich als het gaat om Huijsen.

"Hij heeft hele speciale kwaliteiten. Dit kan een echte topspeler worden", aldus Allegri na afloop van de wedstrijd tegen AC Milan. Huijsen maakte zijn debuut in de overwinning op de voormalige koploper uit Milaan. Juventus won met 0-1, Manuel Locatelli was de enige doelpuntenmaker. De ploeg van Allegri staat daardoor derde in de Serie A, nadat de ploeg vorig seizoen Europees voetbal misliep door een puntenstraf.

Het scheelde niet eens veel of Huijsen had helemaal niet meer bij Juventus gespeeld. Volgens transferexpert Fabrizio Romano wilden FC Barcelona en Bayern München de verdediger graag contracteren. De achttienjarige Amsterdammer piekerde echter niet over een vertrek en hij tekende bij tot 2027. Die keuze werd nu dus beloond met zijn debuut.

Allegri had na de wedstrijd tegen Milaan nog meer mooie woorden over voor Huijsen. "Ik ben echt blij dat hij vandaag zijn debuut heeft kunnen maken. Hij is pas achttien jaar, maar hij maakt het spelletje nooit moeilijk. Hij brengt zijn ploeggenoten nooit in de problemen en hij leest het spel perfect."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!