Van der Vaart Clasie Oranje

Van der Vaart noemt opvallende naam voor Oranje-middenveld: 'Die verdient het'

23 oktober 2023 om 10:27

Rafael van der Vaart ziet in Jordy Clasie de middenvelder die naast Frenkie de Jong moet starten bij Oranje. Bij Studio Voetbal heeft de analist een aantal prachtige woorden over voor de middenvelder van AZ. Ook de ploeg die trainer Pascal Jansen heeft laten spelen kan op lof van Van der Vaart rekenen.

"Hij doet het zo goed", vertelt Van der Vaart over de huidige vorm van Clasie. "We hebben het vaak over wie naast De Jong moet spelen. Reijnders gaat eigenlijk te veel diep. Maar als je Joey Veerman of Marten de Roon soms opstelt, dan moet je ook gewoon aan Clasie denken. Door zijn vorm verdient hij het om daar te spelen." De 32-jarige Clasie speelde in het verleden al zeventien interlands voor Oranje.

AZ is op dit moment terug te vinden op de tweede plaats in de Eredivisie. Met twee punten voorsprong op Feyenoord en hetzelfde aantal achterstand op PSV, is het een solide plaats voor de Alkmaarders. "Ik vind AZ echt een geniepig goed elftal. Die spelers zijn echt comfortabel aan de bal, maar ook tegen hele goede ploegen. AZ is echt een gevaarlijke outsider voor de titel dit jaar."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!