Homofobe spreekkoren werden niet aangepakt bij Twente-Heracles

Heracles grijpt niet in bij homofobe spreekkoren Twente-fans: club komt met uitleg

23 oktober 2023 om 10:44
Laatste update: 23 oktober 2023 om 12:45

Tijdens de wedstrijd tussen Heracles Almelo en FC Twente zijn er homofobe spreekkoren gezongen door de fans uit Enschede, maar daar is niets mee gedaan. De NOS merkte dit op en deed navraag bij de ploeg uit Almelo, vanwege het niet volgen van de regels.

In de derby tussen Heracles en FC Twente werd er vanuit het uitvak regelmatig gezongen over 'de homo's uit Almelo.' Dit was goed hoorbaar, maar door de thuisploeg Heracles werd hier uiteindelijk niets mee gedaan. Dit is niet volgens de regels, aangezien de KNVB in juni aangaf dat er bij dergelijke spreekkoren gewaarschuwd moet worden door de stadionspeaker. Die waarschuwing kan er twee keer komen, gaat het dan nog door wordt er gestaakt.

Heracles volgde daarin dus niet de regels, maar volgens de club zelf was de tijd daarvoor een reden. Een minuut nadat de eerste leuzen werden ingezet, scoorde Mario Engels de aansluitingstreffer voor de thuisploeg. "Het hoort niet, maar doordat we snel scoorden is het gelukkig tijdig gestopt." Volgens FC Twente-directeur Paul van der Kraan, komt er uit Enschede ook nog een reactie.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!