Perez legt 'ongehoorde' Ajax-problemen bloot in Denemarken

Perez legt 'ongehoorde' Ajax-problemen bloot in Denemarken: 'Grote chaos'

23 oktober 2023 om 14:03
Laatste update: 23 oktober 2023 om 14:04

De vrije val van Ajax is ook nieuws in Denemarken. In gesprek met TV2 geeft Kenneth Perez een update over de erbarmelijke situatie in de Johan Cruijff Arena.

"Het is ongehoord en één grote chaos", windt Perez er geen doekjes om. De analist van ESPN verschijnt ook regelmatig op de Deense televisie. "Ajax is een heel, heel slechte situatie beland. Twee jaar geleden had je dit niet kunnen bevroeden."

Perez verklaart: "Na Overmars hebben ze ruim een jaar geen technisch directeur gehad. Vervolgens huren ze Sven Mislintat in, die vrijwel geen track record heeft als technisch directeur. Mislintat kiest voor Maurice Steijn, een hoofdtrainer die nog nooit aanvallend voetbal heeft gespeeld, en haalt spelers van kleine clubs. Zij weten niet wat het betekent om bij de grootste club van het land te spelen."

Het probleem is kraakhelder, aldus Perez. "De kwaliteit van de selectie in combinatie met de technische staf is ver onder de maat." Hij leeft mee met de supporters van Ajax. "Sommigen van hen zijn zo geschokt dat ze geen tijd hebben om boos te zijn. Het is gigantisch wat er nu gebeurt bij de club. Wat er nu nodig is om Ajax weer op de rails te krijgen? Twee of drie transferperiodes."