'Van Gaal wil rechterhand Ten Hag als Steijn-opvolger, maar lijkt bot te vangen'

'Van Gaal wil rechterhand Ten Hag naar Ajax halen, move lijkt onhaalbaar'

23 oktober 2023 om 21:06

Louis van Gaal wil Mitchell van der Gaag dolgraag strikken als nieuwe hoofdtrainer van Ajax, maar de kans dat dit gaat lukken is bijzonder klein. Dat meldt The Daily Mail.

In Engeland en Nederland werd eerder al melding gemaakt dat Van der Gaag op de lijst van Ajax staat. De asisstent van Ten Hag bij Manchester United was in het verleden al actief was assistent van diezelfde Ten Hag bij Ajax en als oefenmeester van Jong Ajax. Nu Maurice Steijn ontslagen is, zou Van Gaal Van der Gaag dolgraag naar Ajax willen halen. The Daily Mail weet echter dat de Amsterdammers weinig kans maken.

In Manchester is Van der Gaag namelijk een belangrijk onderdeel van Ten Hags staf. De Nederlandse manager wil zijn rechterhand 'wanhopig graag' behouden, zo klinkt het. 'Ajax zal waarschijnlijk falen bij elke poging om Mitchell van der Gaag terug naar de club te lokken', schrijft The Daily Mail. De kans is volgens het medium namelijk erg klein dat Van der Gaag aan zal dringen op een exit bij United, wat wel nodig zou zijn voor een terugkeer bij Ajax.

Alles wijst er nu op dat John van 't Schip op korte termijn als interim-trainer aan de slag gaat bij Ajax. Het is de bedoeling dat de voormalig speler van de club op 1 november start, waarna hij het seizoen af zal maken. Tot die tijd staat Hedwiges Maduro voor de groep.