Forse kritiek op Sutalo: 'Hij doet dit week in, week uit. Is hij kleurenblind?'

Kieft kijkt met verbazing naar Ajacied: 'Is hij kleurenblind?'

24 oktober 2023 om 14:43

Wim Kieft uit grote twijfels over Josip Sutalo, die met torenhoge verwachtingen naar Amsterdam werd gehaald. Aan de tafel van Veronica Offside vraagt de oud-spits zich af wat er met de verdediger van Ajax aan de hand is. 

Met name de slechte pass van de Kroaat in de slotfase van het duel tegen FC Utrecht baart opzien bij Kieft. Het balverlies van Sutalo leidde de winnende treffer van FC Utrecht in, waardoor Ajax opnieuw tegen een pijnlijke nederlaag aanliep (4-3). 

"Wat wil hij hier nou precies?", vraagt presentator Wilfred Genee na het zien van de beelden. "Misschien is hij een beetje kleurenblind. Dat kan zomaar natuurlijk. Hij doet dit week in, week uit", reageert Kieft. "Iedereen zegt maar dat hij kwaliteiten heeft, maar waarom zie ik dat dan niet?"

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Wesley Sneijder, ook te gast bij het praatprogramma, dacht dat Sutalo iemand diep zag gaan en daarom koos voor de pass. Kieft denkt er het zijne van. "Je hebt goede voetballers die slecht kunnen spelen, maar aan zulke spelers kun je wel altijd zien dat ze kwaliteit hebben. Maar bij Sutalo heb ik dat nog geen één keer kunnen zien."