Sneijder haalt hard uit door nieuwtje over Steijn: 'Nul komma nul van waar'

Sneijder haalt uit door nieuwtje over Steijn: 'Nul komma nul van waar'

24 oktober 2023 om 20:56

Wesley Sneijder heeft van zich afgebeten, nadat maandagavond duidelijk werd dat Maurice Steijn oud-Ajacieden 'influisterde'. De recordinternational van Oranje ontkent dat zijn contact met Steijn invloed heeft op zijn mening.

Steijn werd maandag na een slechte reeks ontslagen bij Ajax. Het AD meldde enkele uren later dat oud-Ajacieden door Steijn werden 'ingefluisterd'. Namen noemde de krant niet, maar onder meer Sneijder was één van de oud-spelers die Steijn meerdere keren openlijk heeft verdedigd, ook na zijn ontslag. Daarnaast is het geen geheim dat hij contact heeft met de Haagse trainer. Aan tafel bij RTL ontkent de oud-middenvelder echter dat zijn mening daardoor gekleurd is. "Ik heb dat ook gelezen, maar daar is natuurlijk nul komma nul van waar", stelt Sneijder. "Althans, ik kan alleen voor mezelf spreken."

"Maar ik ben niet onder de indruk van dat soort dingen. Als mensen, in dit geval Maurice, naar mij toe zouden komen en vragen om ze te ondersteunen: daar ben ik niet gevoelig voor", gaat Sneijder verder. "Sinds ik hier op televisie mijn mening geef, wil ik dat ook oprecht doen. Ik heb dat gisteren (maandagavond bij Veronica Offside, red.) ook gezegd: als het over een Heitinga of Kuyt gaat, dan vind ik gewoon dat je daar eerlijk je mening over moet geven. Ik sta nog steeds achter mijn mening, maar het is wel weer vervelend dat dit soort figuren dan weer dingen gaan roepen of suggereren."

Het lijkt erop dat Sneijder in zijn daaropvolgende relaas doelt op het Algemeen Dagblad, dat de naam van de oud-Ajacied dus niet noemde. Sneijder werd na de berichtgeving van het AD enkel aangehaald als voorbeeld. "Ze weten niet hoe mijn gesprekken verlopen zijn met Maurice Steijn of hoe vaak ik koffie heb gedronken met hem. Er is niemand die dat checkt en dat zouden ze misschien eerder moeten doen. Dan krijgen ze van mij het antwoord en dat is nee: er wordt mij niets gefluisterd."