Zijerveld hervat werkzaamheden als psycholoog Almere City

Clubpsycholoog Zijerveld hervat werkzaamheden bij Almere na ophef rond Steijn

25 oktober 2023 om 10:42
Laatste update: 25 oktober 2023 om 10:44

Annemieke Zijerveld gaat vanaf woensdag weer aan de slag als clubpsycholoog bij Almere City. De vertrouwenspersoon bij de promovendus nam vorige week een stap terug van haar werkzaamheden, vanwege de ophef die er was ontstaan wat betreft de opmerkingen die ze deed over Maurice Steijn en de Ajax-leiding.

De NOS bevestigt het nieuws dat Zijerveld weer aan de slag gaat bij Almere. Normaal gesproken zit de psycholoog altijd op de bank bij trainer Alex Pastor tijdens de wedstrijden, maar tegen NEC nam ze dus een stap terug. Vanuit de voetbalwereld kreeg ze heel wat kritiek na haar uitspraken bij De Perstribune op Radio 1. Ook oud-assistent bij Almere, Hedwiges Maduro, vertelde niet achter de opmerkingen van Zijerveld te staan. Hij is nu interim-coach na het vertrek van Steijn.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Almere City FC

  • logo

    AZ

Het is niet bekend of het vertrek van Steijn invloed heeft gehad op het eerder starten van Zijerveld. Op Radio 1 kraakte ze de manier van leidinggeven bij Ajax af. "Ik zie spelers die ontzettend onzeker zijn. Ik zie gebroken jongens. Maar waar het in mijn visie echt fout gaat, is bij de trainer en de staf. Dat gedrag stoort mij het meeste. Gefrustreerd gedrag op de bank, handen voor de ogen slaan, neerslachtig gedrag. Ik zie heel zwak leiderschap", luidde een gedeelte van haar harde woorden.

Aankomende zaterdag neemt Almere het in eigen huis op tegen Go Ahead Eagles. De promovendus staat zelf op een veilige dertiende plek in de Eredivisie. Zijerveld kwam eerder in het nieuws nadat ze een knuffel van aanvaller Rajiv van la Parra kreeg toen hij een doelpunt maakte.