Almere City-directeur verwonderd: 'Verhalen Zijerveld gingen eigen leven leiden'

Almere City-directeur: 'Zijerveld nooit op non-actief, ging eigen leven leiden'

25 oktober 2023 om 12:12

John Bes, de algemeen directeur van Almere City FC, heeft de media-hetze tegen sportpsychologe Annemieke Zijerveld met veel verbazing aanschouwd. Volgens de bestuurder gingen de afgelopen dagen veel verhalen rond die niet klopten. 

Bes schuift aan bij de podcast AlmEredivisie om zijn verhaal te doen. Inmiddels is Zijerveld weer aan het werk bij de club. "Ik heb het met de nodige verwondering aanschouwd. Ik snap dat het interview spraakmakend was. Vervolgens is het wel een eigen leven gaan leiden en heb ik allerlei verhalen gelezen die kant noch wal raakten. Vooral verhalen over het zetten op non-actief of een schorsing. Ze heeft een paar dagen thuisgewerkt. Zij is morgen gewoon weer op de club. Wij hebben nooit anders gezegd, het is heel verwonderlijk."

Bij Ajax neemt Hedwiges Maduro deze week de taken over van de vertrokken Maurice Steijn. De interim-trainer werkte vorig seizoen nog bij Almere City. "Het kan snel gaan, dat blijkt. Ik denk dat niemand daar blij mee is. Het zijn vervelende verhalen. Hedwiges heeft zijn papieren ook niet, dus dat zal niet lang duren. Het zijn lastige wedstrijden, maar niemand verwacht er wat van. Misschien kan hij nog iets moois neerzetten", besluit Bes.