Lens kan leven met gelijkspel: 'Vleiend om RC in de Champions League te zien'

RC Lens geniet van wedstrijd tegen PSV: 'Hier geven we alles voor'

25 oktober 2023 om 13:20
Laatste update: 25 oktober 2023 om 14:57

Coach Franck Haise van RC Lens en zijn spelers kunnen leven met het gelijkspel tegen PSV in de Champions League. Ook genieten ze met volle teugen van de wedstrijden in het Europese hoofdtoernooi.

"We zijn blij met dit punt, ook al proberen we elke wedstrijd te winnen", sprak verdediger Kevin Danso na afloop. "Hier geven we alles, vooral omdat onze supporters altijd achter ons staan. Het lukte niet vanavond. Door deze wedstrijd kunnen we veel leren. De Jong heeft veel ervaring, hij speelt veel met zijn lichaam."

Frank Haise, de trainer van RC Lens, is vooral blij dat zijn ploeg veerkracht toonde. "Ondanks dat we een goede start hadden, hadden we het moeilijk. Daarna vonden we het moeilijk om zowel verdedigend goed te spelen en de bal terug te krijgen, als om ons eigen spel te spelen. Als we gedurende een bepaalde periode niet kunnen doen wat we moeten doen, moeten we ons karakter tonen. De drievoudige wissel was bedoeld om meer initiatief in de wedstrijd te nemen en het team nieuw leven in te blazen."

Jonathan Gradit geniet van de Champions League-avonden met zijn ploeg. "Er zijn nog drie wedstrijden over, we staan ​​tweede. Ik ga niet liegen, het is vleiend om RC Lens op dit niveau te zien. Dat is heel goed, maar het is geen doel op zich. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan, te beginnen met de wedstrijd bij PSV waar we verwacht worden."

Op woensdag 8 november treft PSV in eigen huis RC Lens. Die wedstrijd begint om 21.00 uur.