PSV 'schaamt zich diep' na onrustige Champions League-avond in Frankrijk

Schaamrood op de kaken bij PSV: 'Als gast hoor je dat sowieso te doen'

25 oktober 2023 om 15:08
Laatste update: 25 oktober 2023 om 15:34

PSV 'schaamt zich diep' voor de ongeregeldheden rond het Champions League-duel met RC Lens in Frankrijk. In Stade Bollaert-Delelis gooiden supporters van de Eindhovense club met stoeltjes en vuurwerk. Ook voor de wedstrijd liep het uit de hand.

In Lens waren er rellen, met 24 lichtgewonden tot gevolg. De politie gebruikte traangas en wapenstokken. Franse media spraken er schande van en bij ook bij PSV staat het schaamrood op de kaken. "Er is van tevoren gewaarschuwd dat we ons horen te gedragen", zegt een woordvoerder tegen het Eindhovens Dagblad. "En als je ergens te gast bent, hoor je dat sowieso gewoon te doen."

In het Philips Stadion baalt men als een stekker. "Wij gaan beelden opvragen van degenen die met spullen hebben gegooid, onderzoek doen en indien nodig maatregelen nemen. (...) We steken er veel energie en tijd in om te blijven praten met supportersverenigingen en dan verstiert een kleine groep het."

PSV-trainer Peter Bosz en -aanvoerder Luuk de Jong keurden het wangedrag van de supporters al af. De kans is groot dat de UEFA een nieuw straf gaat uitdelen. PSV staat er al niet goed op, nadat vorig seizoen rond de Europa League-wedstrijden tegen Arsenal vernielingen werden aangebracht in het Emirates Stadium. Ook werden er voorwerpen gegooid. PSV moest toen één uitwedstrijd zonder fans spelen en een boete betalen van 40 duizend euro.