Maduro neemt afstand van Steijn-geruchten: 'Waarheid komt aan het licht'

Maduro neemt afstand van De Telegraaf-aantijging: 'Waarheid komt aan het licht'

25 oktober 2023 om 19:44

Hedwiges Maduro, interim-trainer van Ajax, heeft zich uitgelaten over de berichtgeving in de media over de wensen van Maurice Steijn. De vertrokken Hagenaar wilde door in Amsterdam, maar zonder rechterhand Maduro en Steven Berghuis.

Met dat nieuws kwam De Telegraaf na de exit van Steijn. "Nee, dat is niet waar", countert Maduro op het persmoment voor het duel met Brighton in de Europa League. "Hij heeft wel gedeeld hoe hij zich voelde, toen hij zei te stoppen. Vooral over dat verhaal van die psychologe (van Almere City, red.), maar dat wist ik eigenlijk al een langere tijd. Ik heb Steijn ook heel goed aangegeven dat dat niet mijn woorden waren, ik heb er ook afstand van genomen. Daar heeft hij wel moeite mee gehad. Maar het verhaal van vandaag in De Telegraaf, dat klopt niet. Daar kan ik heel simpel en stellig in zijn. De waarheid komt altijd aan het licht."

Toch nuanceert Maduro zijn woorden. "Ik weet overigens niet of Steijn heeft geëist verder te willen zonder mij en Berghuis. Dat moet je aan hem en de directie vragen", stelt de interim, die zichzelf ook onderdeel van de misère voelt. "Laten we beginnen bij het begin: Ajax heeft mij gehaald. We praten over Maurice en ik, maar het belangrijkste is Ajax. We zitten allemaal in een hele slechte fase."

"Ik kan daar heel makkelijk uit stappen, omdat ik alleen aan Ajax denk", aldus Maduro. "Ik wil het beste voor Ajax, simpel. Dat is het, eigenlijk. Ik heb de groep meegemaakt en weet wat er speelt. Ik neem het tijdelijk over, ik ben niet de nieuwe coach voor heel lang. Zo sta ik erin."