Van der Vaart gaat uit dak door Feyenoord: 'Zou moeten applaudisseren, waanzinnig'

Van der Vaart gaat uit zijn dak door Feyenoord: 'Moet applaudisseren, waanzinnig'

25 oktober 2023 om 20:08
Laatste update: 25 oktober 2023 om 20:34

Rafael van der Vaart heeft intens genoten van de eerste helft die Feyenoord op de mat heeft gelegd tegen SS Lazio. De voormalig Oranje-international vindt dat hij eigenlijk zou moeten applaudisseren voor de Rotterdammers.

In eigen stadion wervelde Feyenoord in de eerste helft over Lazio heen, waardoor het bij rust 2-0 stond. Van der Vaart is op zijn zachtst gezegd onder de indruk. "Ik ga hier niet applaudisseren, maar eigenlijk moet ik het wel doen". begint de oud-middenvelder in de studio van Ziggo Sport. "Hier kun je allerlei analyses op los laten, maar dit was gewoon een perfecte eerste helft, in alles."

'Het druk zetten, het voetbal, de opbouw… Lazio is geen misselijke ploeg, maar ze zijn niet één keer bij het doel geweest van Feyenoord geweest", gaat Van der Vaart verder. "Feyenoord blaakt van het zelfvertrouwen. Wieffer brengt rust op het middenveld, Stengs voelt zich op rechts heerlijk en Gimenez kan een bal laten vallen, maar heeft ook nog diepte in zijn spel heeft. Die goal die eerst afgekeurd wordt, na zo’n pass van Stengs: dat zou niet eens moeten mogen. Wat een heerlijke bal."

Van der Vaart komt superlatieven te kort voor Feyenoord. "Tsjonge, jonge, jonge... Ik ben écht onder de indruk, ik ben er zelfs een beetje stil van. Als je al die namen van Lazio ziet: dat zijn gewoon goede spelers, maar ze worden helemaal ondersteboven gespeeld. Slot zal ook weer zeggen dat dit de allerbeste helft van Feyenoord ooit was. Ze moeten ook lekker op die roze wolk blijven zitten. Feyenoord is waanzinnig goed. Daar moeten ze in blijven geloven."

Tot slot zoomt Van der Vaart nog in op Ramiz Zerrouki. "Hem kun je niet meer op de bank zetten na vanavond. Soms heb je een luxe-probleem en moet je mensen teleur gaan stellen. Maar hoe hij hem binnen schiet, is geweldig. Dat is echt fantastisch."