Maduro kondigt Ajax-veranderingen aan: 'Altijd discussies in trainerskantoor'

'Ajax vroeg letterlijk: wil je ons helpen? Was niet moeilijk: ja, natuurlijk'

25 oktober 2023 om 21:56

Hedwiges Maduro gaat een aantal dingen anders doen bij Ajax, dat donderdag op bezoek gaat bij Brighton & Hove Albion. De interim-trainer hoefde ook niet lang na te denken, toen de Amsterdamse clubleiding vroeg of hij tijdelijk voor de groep wil staan.

Door het ontslag van Steijn staat Maduro nu voor de groep bij Ajax. Laatstgenoemde hoefde niet lang na te denken, toen de club hem vroeg om de boel op interim-basis over te nemen. "Dat was niet zo moeilijk, want ik wil Ajax altijd helpen. Ze vroegen eigenlijk letterlijk: wil je Ajax en het team helpen? Ja, natuurlijk", zegt Maduro voor de camera van ESPN. "Dat doe ik nu ook op korte termijn. Het zal niet het hele seizoen zijn, dat weet ik ook. Ik doe nu mijn best als interim-coach."

Maduro lijkt wel toe te geven dat hij wat anders kijkt op bepaalde zaken dat Steijn, wiens assistent hij eerst was. "Kijk, je hebt altijd discussies in het trainerskantoor. Uiteindelijk bepaalt de hoofdcoach hoe er gespeeld gaat worden. Het is logisch dat iedereen zijn eigen visie heeft, maar als staf hebben we de visie van Steijn uit weten te dragen. We hebben daarin honderd procent inzet getoond. Maar ik denk dat elke trainer een andere visie heeft. Ik ga wel een aantal accenten veranderen in het spel."

Op de persconferentie zei Maduro eerder dat er desondanks geen spanningen waren in de staf van Ajax, toen Steijn nog aan het roer stond. "Nee, eigenlijk helemaal niet. De staf heeft keihard gewerkt, zelfs op de laatste dag was er een best ontspannen sfeer. Iedereen zat bij elkaar. Natuurlijk baalden we allemaal, want we willen dat het goed gaat met Ajax. Het verhaal van vandaag was daardoor heel raar voor mij. Ik weet niet wat Steijn heeft aangegeven aan de directie, over mij en Berghuis. Maar we moeten weer verder, hoe lastig het ook is."