Reactie Santiago Gimenez

Gimenez straalt na CL-debuut in De Kuip: 'We kunnen geschiedenis schrijven'

25 oktober 2023 om 22:20
Laatste update: 25 oktober 2023 om 23:21

Santiago Gimenez maakte woensdagavond zijn Champions League-debuut en zag daarmee een droom in vervulling gaan. De spits, die zijn vuurdoop in het miljardenbal direct luister bijzette met een dubbeslag, denkt dat Feyenoord dit jaar een van de serieuze verrassingen kan zijn. 

"Dit was mijn droom als kind", aldus een stralende Gimenez na afloop van Feyenoord - SS Lazio (3-1) voor de camera van Ziggo. "Ik stelde me altijd al zo'n avond als deze voor. God heeft hem me uiteindelijk gegeven, daar ben ik heel dankbaar voor. Hij liet me twee wedstrijden wachten, maar dit was een geweldige avond", vervolgt de Mexicaan, die terugblikt op zijn drie doelpunten, waarvan de eerste werd afgekeurd. "De eerste was net buitenspel. Bij de tweede zag ik de goal niet eens. Ik schoot gewoon, en hij gaat erin. De derde was een typische spitsengoal. Je moet er zijn en ik was er."

Gimenez maakte de negentig minuten niet vol. Trainer Arne Slot haalde hem in de tweede helft naar de kant voor Ayase Ueda. Eerstgenoemde zat er niet mee dat hij gewisseld werd. "Zeker niet. We zijn niet elf spelers, we zijn 22 spelers. We weten dat elke speler die erin komt het goed doet. Ik respecteer die beslissing en ik steun Ayase en elke teamgenoot."

Tot slot wordt de gedeeld topscorer van de Eredivisie gevraagd naar wat Feyenoord dit seizoen kan bereiken in de Champions League. "We kunnen geschiedenis schrijven, we kunnen de grote verrassing zijn dit jaar", besluit Gimenez, die met de Rotterdammers in ieder geval hard op weg is naar overwintering.