Tahirovic over vertrek Steijn

Tahirovic deelt detail over Steijn-exit: 'Hij heeft de groep niet meer gesproken'

25 oktober 2023 om 23:16
Laatste update: 25 oktober 2023 om 23:19

Benjamin Tahirovic heeft een boekje opengedaan over de wijze waarop Maurice Steijn is vertrokken bij Ajax. De middenvelder van de Amsterdammers vertelde woensdagavond voor de camera van Veronica dat de vertrokken trainer geen uitleg heeft gegeven over zijn exit. 

Het vertrek van Steijn kwam voor Tahirovic niet geheel uit de lucht vallen. "We hebben acht keer achter elkaar niet gewonnen, dus het zou vroeg of laat gebeuren", vertelt de controleur, die aangeeft dat zijn voormalig leermeester niet meer met de groep heeft gesproken. "Althans, niet dat ik weet. Hij heeft ook niet persoonlijk iets tegen mij gezegd."

Met Steijn had Tahirovic een vrij zakelijke relatie. "Hij was er voor mij en vertelde me wat ik op en buiten het veld moest doen. Maar het was niet meer dan dat. De kritiek die hij in de media op mij had? Ik ben er niet van op de hoogte dat hij me heeft bekritiseerd. Hij heeft dat niet recht in mijn gezicht gezegd. Ik weet dus niet wat hij gezegd heeft. Tegen mij zei hij niets, dus hadden we geen problemen."

Onder leiding van Steijn waren de spelers van Ajax het vertrouwen kwijtgeraakt, is Tahirovic eerlijk. "Het is lastig om het vertrouwen op te krikken, maar ik heb gisteren op het veld een nieuwe vonk gezien. De groep was blij en positief. Ik denk dat we morgen iets kunnen laten zien", besluit de Bosniër, die donderdagavond met Ajax het uitduel speelt met Brighton in de Europa League.