Telstar-spelers weigeren speciaal shirt

Vier Telstar-spelers komen niet in actie na weigeren speciaal regenboogshirt

26 oktober 2023 om 16:33
Laatste update: 26 oktober 2023 om 16:42

Een viertal Telstar-spelers weigert in een special ontworpen shirt met een regenboogmotief te spelen. Zakaria Eddahchouri, Leonardo Rocha de Almeida, Mohammed Tahiri en Alae-Eddine Bouyaghlafen zullen om die reden vrijdagavond niet aantreden tegen TOP Oss.  

Telstar maakte woensdag bekend tegen TOP Oss aan te zullen treden met de speciale shirts, die ontworpen zijn in het kader van Telstar All Together. "Voetbal is voor iedereen ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie. Iedereen moet zich welkom voelen binnen het voetbal. Telstar zet zich in op het verbinden en inclusie en is tegen sociale uitsluiting", zo is te lezen op de website.  

Dat de vier Telstar-spelers, wiens motief onduidelijk is, weigeren om het regenboogshirt te dragen, betekent volgens NH Nieuws automatisch dat ze niet van de partij zullen zijn tegen TOP Oss. "Dit seizoen hebben vier van onze Leeuwen aangegeven liever niet aan te treden in dit tenue. Inclusie omvat ook tolerantie en binnen die gedachte respecteren wij binnen onze fijne club de keuze van onze collega's", luidt de reactie van de Keuken Kampioen Divisie-club.