'Schandalige' Berghuis nog een keer gefileerd bij ESPN

Nieuwe uithaal naar 'schandalige' Berghuis: 'Beschamend voor een speler van Ajax'

26 oktober 2023 om 18:10

In de aanloop naar de cruciale Europa League-kraker tussen Ajax en Brighton krijgt Steven Berghuis opnieuw onderuit de zak. Zijn invalbeurt tegen FC Utrecht was 'schandalig', vindt ESPN-analist Marciano Vink.

"Berghuis is een type die de handdoek in de ring gooit als hij niet tevreden is over de trainer en de gang van zaken", begint Vink bij Studio Europa. "Ik had het gevoel, en dat meen ik oprecht, dat Berghuis al vanaf het begin van het seizoen niet te spreken was over het niveau van zijn medespelers. En misschien vond hij de tactiek van Steijn ook niet je-van-het."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

De oud-international haalt het veelzeggende interview van Berghuis aan na de verloren Klassieker tegen Feyenoord (0-4). Hij schaarde zich toen nadrukkelijk niét achter Steijn. "Vervolgens was hij geblesseerd en áls hij speelde, voegde hij niet veel toe", aldus Vink. "Zijn invalbeurt tegen FC Utrecht was de druppel. Dat was echt schandalig. Dan kom je erin en laat je dát zien... Ik vond het beschamend voor een speler van Ajax en überhaupt voor een profvoetballer."

Kenneth Perez noemde de invalbeurt van Berghuis 'krankzinnig'. "Je kan niet alleen een leider zijn als het je uitkomt", zegt de Deen nu. "Dat ben je, of dat ben je niet. Hij is verbaal sterk, zegt over het algemeen heel zinnige dingen en wil graag een leider zijn, maar dat kan niet alleen wanneer het jou wel of niet zint. Wat mij betreft is hij geen leiderstype."