Kieft en Advocaat over Ajax-aankoop Sutalo

Sutalo krijgt volle laag na volgend Ajax-verlies: 'Niet één keer kwaliteit gezien'

27 oktober 2023 om 09:12
Laatste update: 27 oktober 2023 om 12:19

Dick Advocaat zag na de wedstrijd tegen Brighton één speler van Ajax weer door het ijs zakken: Josip Sutalo. Volgens de oud-toptrainer zijn de lovende woorden over de Kroaat voor zijn komst van Ajax niet waar en kan hij totaal niet verdedigen.

"Ik snap niet hoe iedereen kan zeggen dat hij een top-voorstopper is", vertelt Advocaat in zijn analyse bij Veronica. "Ik heb nu weer op hem gelet en eigenlijk vraag ik me af of hij überhaupt wel een voorstopper is. Hij kan echt helemaal niet verdedigen, dat zit er totaal niet in bij hem." Sutalo werd afgelopen zomer na een flinke transfersoap voor meer dan twintig miljoen euro overgenomen van Dinamo Zagreb.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Naast Advocaat zat ook Wim Kieft voor de analyse aan tafel. Die was het eens met zijn collega. "Je ziet of iemand de kwaliteiten heeft of niet, ook al ben je eventjes niet in vorm. Ik heb niet één keer gezien bij hem dat hij die kwaliteiten heeft. Dat valt altijd wel op bij kleine dingen als een trap of een aanname." Sutalo speelde wel al elf interlands voor Kroatië en in zijn thuisland maakt hij wel nog altijd indruk.