Klopp over Gravenberch

Klopp keek watertandend naar Gravenberch: 'Zijn eerste aanname is ongelooflijk'

27 oktober 2023 om 10:20

Jürgen Klopp is erg te spreken over Ryan Gravenberch, die donderdagavond hoge ogen gooide tijdens het Europa League-duel van Liverpool met Toulouse. De manager van The Reds ziet dat de Nederlander zich steeds meer ontwikkelt. 

Gravenberch ontving na zijn optreden tegen Toulouse, waarin hij ook goed was voor een doelpunt, lyrische kritieken vanuit de Engelse pers. Ook Klopp is enorm positief. "Ik vind hem echt heel leuk als persoon en als speler", aldus de Duitse manager, die aan alles merkt dat de voormalig spelers van Ajax steeds grotere stappen zet. "Het is heel mooi om te zien hoe hij steeds meer in zichzelf gaat geloven. Dat is heel belangrijk voor iedere speler, maar zeker ook voor een jonge speler als hij", vertelde hij na afloop op de persconferentie

Bij TNT Sports ging Klopp nog wat dieper in op het optreden van Gravenberch. "Zijn eerste aanname is ongelooflijk. Net als zijn versnelling met de bal. Ik ben zo blij dat hij weer geniet van het voetballen, en hij is nog niet eens op de helft van zijn kunnen. Het mooie is dat hij nog veel dingen kan verbeteren." Komende zondag zal moeten blijken of de Oranje-international weer een kans krijgt van Klopp in de basiself van Liverpool, dat om 15.00 uur de thuiswedstrijd tegen Nottingham Forest speelt.