Henk de Jong degradeert Van der Water

Recordaankoop Cambuur definitief uit selectie gezet, club zoekt naar oplossing

27 oktober 2023 om 10:53
Laatste update: 27 oktober 2023 om 11:09

Silvester van der Water speelt voorlopig definitief niet voor SC Cambuur. Henk de Jong, die onlangs terugkeerde als trainer in Leeuwarden, heeft de recordaankoop teruggezet naar de beloftenploeg. Donderdagavond maakte Omrop Fryslân al melding van een aanstaande breuk. 

Cambuur maakt op de eigen site bekend dat een 'verschil van inzicht' tussen Van der Water en De Jong de oorzaak is voor de verbanning van de buitenspeler, tevens de duurste aankoop ooit van de Friese club (550.00 euro). 'In de winterse transferperiode gaan beide partijen op zoek naar een oplossing', vervolgt het statement, waarin het 'verschil van inzicht' niet verder wordt toegelicht. Wel lijkt er gesuggereerd te worden dat zijn rol bij de club uitgespeeld lijkt te zijn. 

Van der Water was tot dusver een dragende speler voor Cambuur, dat momenteel dertiende staat in de Keuken Kampioen Divisie. De aanvaller maakte in negen competitiewedstrijden al drie goals. Daarnaast leverde hij ook drie assists. Komende zondag zal hij dus ontbreken in de wedstrijdselectie, als FC Groningen op bezoek komt. Van der Water heeft bij Cambuur nog een contract tot medio 2025.