'Ajax kwam afspraken niet na in Utrecht inzake Steven Berghuis'

Bekritiseerde Berghuis krijgt bijval: 'Ajax kwam afspraken niet na bij FC Utrecht'

27 oktober 2023 om 22:21
Laatste update: 28 oktober 2023 om 10:07

Ajax is vorige week zondag tijdens het uitduel met FC Utrecht een afspraak die het maakte met Steven Berghuis niet nagekomen. Dat heeft De Telegraaf-journalist Mike Verweij verteld in de podcast Kick-off

Berghuis viel vorige week zondag in tijdens het voor Ajax dramatisch verlopen duel met Utrecht (4-3). De linkspoot maakte allesbehalve indruk. Na afloop zei ESPN-analist Kenneth Perez dat het leek alsof Berghuis 'expres' zo matig voor de dag kwam. Verweij springt in de bres voor de middenvelder annex aanvaller. "Hij zou maximaal twintig minuten spelen, maar werd er toch bijna een hele helft ingezet."

Berghuis maakte in De Galgenwaard na 59 minuten spelen zijn opwachting. In totaal speelde hij, inclusief blessuretijd, een slordige veertig minuten. Bijna twee keer meer dan aanvankelijk afgesproken. "Je kunt Utrecht-uit niet op halve kracht spelen, ook niet als ze zeventiende staan. Hij was waarschijnlijk gewoon nog niet helemaal fit", besluit Verweij zijn relaas. Berghuis gaf in zijn relaas over Steijn zelf ook al aan dat hij maximaal twintig minuten zou spelen.