Koppers: 'Van 't Schip heel fijne man, die Ajax positief kan krijgen'

Vertrouwen in 'heel fijne' Van 't Schip: 'Dan kan het al stuk beter gaan bij Ajax'

30 oktober om 11:30
Laatste update: 28 oktober om 08:27

John van 't Schip is een heel fijne man die bij Ajax voor duidelijkheid en positivisme kan zorgen. Dat stelt Dico Koppers, die bij PEC Zwolle onder de 59-jarige trainer speelde, in #Done Deal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur.

"Wat ik mij kan herinneren is dat Van 't Schip een heel fijne man was om mee te werken. Een heel fijne persoonlijkheid", steekt Koppers, zelf voormalig jeugdspeler van Ajax, van wal in #DoneDeal. "Van 't Schip was gewoon een heel aardige man."

"Hij zette het tactisch ook wel redelijk goed neer", gaat Koppers verder. "We speelden bij PEC Zwolle toen echt wel mooi voetbal. Dat kwam ook wel door hem. Ik denk dat hij bij Ajax eerst de basis goed zal neerzetten, de organisatie. Maar bij Zwolle zette hij wel gewoon hoog druk toentertijd. Hij maakte gebruik van de kwaliteit van de spelers. We trainden heel veel op patronen, zoals Younes Namli die naar binnen kwam en Kingsley Ehizibue die er overheen ging."

Volgens Koppers was de organisatie duidelijk onder Van 't Schip, die spelers bovendien naar hun kwaliteit liet spelen. "Ik denk dat hij bij Ajax veel voor Nederlandse jongens zal kiezen. Omdat het makkelijker is qua organisatie, qua druk zetten en het nakomen van afspraken. Ik denk dat hij de jongens meer vertrouwen gaat geven. Het is een heel fijne man. Ik denk dat hij de groep wel weer positief kan krijgen. Dan kan het al een stuk beter gaan dan nu."

Koppers denkt bovendien dat Van 't Schip een goede aanvulling is op Hedwiges Maduro. "Bij PEC hadden we toen Dwight Lodeweges, die tactisch ook heel goed was. Van ’t Schip is dat ook wel, maar die houdt meer het totale overzicht en zorgt dat de organisatie staat. De details liet hij over aan Lodeweges. Dat was een heel goede combinatie. Ik denk dat hij dat met Maduro ook wel gaat doen."

Bekijk #DoneDeal hieronder of luister via Spotify!